dimarts, 8 d’octubre del 2013

LECTURA D'IMATGES



Lectura denotativa: En aquesta imatge veiem un cotxe molt vell com en un descampat, i al damunt estan asseguts un home amb un mico, agafat per una cadena. Els colors de la imatge són una mica apagats. És un pla general i l'angle de visió és frontal. Apreciem textura en el pel del mico, es veu que en té molt. També hi ha textura en el terra per exemple, diferenciem que hi han pedres.


Lectura connotativa: En la fotografia es reflecteix la pobresa de Nigèria, agafant d'exemple un cotxe destrossat que lis serveix per assentar-se. L'home va vestit d'una manera especial i es nota que te domesticat al mico. La imatge dona una noció del temps com de calma, que no hi ha pressa, que no tenen res a fer i estan passant l'estona. Els tons de color apagats donen un sentiment com de pobresa, tristesa, brutícia..







Lectura denotativa: En aquesta altra fotografia del Pieter Hugo veiem un altre home agafant una hiena domesticada amb un morrió al mig de la carretera, poc transitada. Al fons veiem cases i poc moviment. És un pla general i l'angle de visió és frontal. Apreciem textura en la faldilla de l'home.

Lectura connotativa: Hi ha molta llum a la fotografia, això dona sensació de calor i de un paisatge desèrtic. Com el fons és clar contrasta més amb el pla de davant. L'home està subjectant a la hiena com amb aires de superioritat, passejant-se pel mitg del carrer amb l'animal. L'home porta una faldilla de colors molt llamativa que li dona un to exòtic a la imatge.






Lectura denotativa: En la imatge veiem dos homes grans, l'home amb les cames obertes, amb una pell molt lluenta i les ungles molt llargues, al costat la dona amb un vestit llarg i les mans a la falda. Al fons veiem una tanca, que ens dona l'efecte de que estan tancats com si no poguessin sortir. És un pla general i l'angle de visió és frontal.

Lectura connotativa: L'home porta unes banyes falses i cabell enganxat per la barba i el pit, també porta unes lents de contacte de color vermell, per donar-li més misteri. La dona porta mocador al cap molt estrambòtic que també simbolitza una mica unes banyes, un detall molt curiós és el bolso que té al costat que ressalta molt amb la resta de coses. Hi ha una llum que sembla artificial, podria ser que hagués utilitzat flash per fer brillar més la pell. La expresió de la cara és força seria.



1 comentari:

  1. en la lectura denotativa pots parlar del tipus de pla, l'angle de visió, la textura...

    ResponElimina